Voorbeeld agenda - Aandeelhoudersvergadering

  • Voorbeeld agenda - Aandeelhoudersvergadering

Om gemakkelijk een agenda voor een aandeelhoudersvergadering te maken is dit voorbeeld erg handig. Naast dit model bevat de Toolkit ook voorbeelden voor een oproeping van aandeelhouders en meerdere voorbeelden van notulen die van een vergadering van aandeelhouders moeten worden gemaakt.

De Toolkit zou niet compleet zijn op dit onderdeel als er geen voorbeeld van een volmacht tot het bijwonen van een aandeelhoudersvergadering in zou zitten en een uitgebreid voorbeeld van notulen van een vergadering waarin de jaarrekening van de onderneming wordt vastgesteld en decharge wordt verleend aan de bestuurder.

Heeft u specifieke vragen over de juridische aspecten van een aandeelhoudersvergadering?

Neem dan contact  op met de Servicedesk!

Gerelateerde documenten

Soms wordt het bestuur van een vennootschap opgedragen aan een andere besloten vennootschap, de management bv.

Met dit voorbeeld kunt u efficiënt en juridisch verantwoord een managementovereenkomst sluiten.

In de Toolkit zitten meer handige documenten op het gebied van het besturen van een onderneming. Naast een uitgebreid directiereglement voor een BV, zijn er voorbeeld notulen en wettelijk verplichte volmachten voor het bijwonen van aandeelhoudersvergaderingen. Maar ook een handig format van een agenda of een oproeping van aandeelhouders.

Heeft u specifieke vragen over de inhoud van een managementovereenkomst of ander vragen op het gebied van het besuren van de onderneming?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Vergaderingen van aandeelhouders moeten volgens wettelijke en statutaire regels worden georganiseerd en bijeen geroepen.

Met dit document kunnen aandeelhouders juridisch verantwoord worden opgeroepen.

De Toolkit bevat meer voorbeeld documenten van onder meer notulen maar ook een goed voorbeeld van een agenda van de AVA en van een volmacht.

Vragen over de juridische aspecten van een oproeping?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Alvorens een gerechtelijke incassoprocedure succesvol te kunnen opstarten moet de crediteur aan zijn debiteur een juridisch verantwoorde sommatiebrief hebben gezonden.

Met deze sommatiebrief geeft u uw debiteur nog een laatste kans om een incassoprocedure in rechte te voorkomen.

Uiteraard bevat de Toolkit ook andere voorbeeld documenten om uw incassobeleid juridisch verantwoord vorm en inhoud te geven.

Heeft u nog vragen over uw creditmanagement of incassobeleid?

Neem dan contact  op met de Servicedesk!

Met deze "aanmaningsbrief particuliere debiteur" zorgt Overeenkomst.nl ervoor dat uw aanmaningen voldoen aan de regeling Buitengerechtelijke Incassokosten die per 1 juli 2012 van kracht is. Vanaf deze datum moeten aanmaningsbrieven namelijk aan strenge eisen voldoen. Als er niet aan deze eisen wordt voldaan, mogen er geen incassokosten in rekening worden gebracht.

Overeenkomst.nl heeft zelfs een complete Incasso Toolkit ontwikkeld, waarmee u perfect inspeelt op de nieuwe regelingen. Deze toolkit bevat alle voorbeeldbrieven, checklists en handleidingen om uw incassobeleid te laten voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Afspraken tussen firmanten moet goed op papier worden gezet. Met dit document kan de samenwerking tussen vennoten efficiënt, goed en juridisch verantwoord worden geregeld.

Als u de overeenkomst op maat wilt hebben gemaakt of heeft u vragen over uw samenwerking?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Met deze voorbeeld akte kunt u zelf een in juridische zin verantwoorde akte van openbare cessie vastleggen.

De Toolkit bevat meer juridische documenten die betrekking hebben op het vastleggen van uw financiële zaken.

Incassokosten kunnen in rekening worden gebracht als debiteuren te laat betalen. Of specifieke incassokosten kunnen worden gevorderd is afhankelijk van vele factoren.

In een overzichtelijke handleiding wordt uiteengezet welke soort kosten in rekening kunnen worden gebracht en op welk moment. Dit document is onmisbaar voor het juridisch verantwoord kunnen incasseren van debiteuren. Een zeer efficiënte en gemakkelijke tool voor uw creditmanagement.

De Toolkit bevat voorts voorbeeld documenten van het gehele incassotraject. Een aanmaning, ingebrekestelling en sommatiebrief , maar ook een voorbeeld van een juridisch  gemotiveerde betwisting van een onjuiste factuur.

Heeft u vragen over uw creditmanagement en incassobeleid?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Met deze "aanmaningsbrief zakelijke debiteur" zorgt u dat uw aanmaningen voldoen aan de regeling Buitengerechtelijke Incassokosten die per 1 juli 2012 in werking is gesteld. Vanaf deze datum moeten aanmaningen aan strenge eisen voldoen. Als de aanmaningsbrief niet aan deze eisen voldoet, mogen er geen incassokosten in rekening worden gebracht.

Overeenkomst.nl heeft zelfs een complete Incasso Toolkit ontwikkeld, waarmee u perfect inspeelt op de nieuwe regeling. De toolkit bevat alle voorbeeldbrieven, checklists en handleidingen om uw incassobeleid te laten voldoen aan de nieuwe regelgeving.

 Een jaarrekening moet wettelijk binnen een bepaalde periode worden opgemaakt. Uitstel is toegestaan maar dan moet dat wel goed worden vastgelegd. Met dit document kan dat gemakkelijk en juridisch verantwoord.

De Toolkit bevat meer voorbeeld notulen maar ook een goed voorbeeld van een agenda van de AVA en van een volmacht.

Vragen over de juridische aspecten van een jaarrekening?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Eén van de vennoten wil uit de VOF stappen. De ander(en) wil(len) doorgaan. In deze overeenkomst Uittreden Vennoot VOF worden de afspraken vastgelegd hou er uit elkaar wordt gegaan..
 

Met deze vennootschapsakte van een commanditaire vennootschap regelt u snel en efficiënt uw afspraken als beherende- en stille vennoten op een juridisch verantwoorde wijze.

Als u de overeenkomst op maat wilt hebben gemaakt of vragen heeft over uw samenwerking?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

Met dit document kunt u een rechtsgeldige vertegenwoordiging(volmacht) regelen voor de situatie dat een aandeelhouder zelf in persoon niet de vergadering kan bijwonen en zich wil laten vertegenwoordigen door een ander.

Vragen over de juridische aspecten van een volmacht of andere vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk!

© Overeenkomst.nl | Ontwerp en realisatie Elma Media